dijous, 25 de febrer del 2010

CONSULTES INDEPENDENTISTES DEL 28 DE FEBRER.


L´ACTE FINAL DE CAMPANYA ES FARÀ EN UN INDRET SIMBÒLIC.

El Castell de Cardona ha estat l´indret escollit per marcar el tret de sortida als referèndums per la independència del proper diumenge 28 de febrer que es celebraran a vuitanta municipis catalans. La simbologia del que va ser l´últim bastió de la resistència catalana a la guerra de Successió acollirà així, el proper divendres 26, l´acte de clausura de la campanya de les consultes, les quals se centraran en la pregunta ´està d´acord en què Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?´ i on gairebé 300.000 persones (els empadronats majors de 16 anys) tindran dret a vot en un conjunt de municipis que acullen un total de 355.000 persones, segons dades de l´Institut d´Estadística de Catalunya (IDESCAT). Els 80 municipis catalans se sumen així als 168 que ja han celebrat la votació, i per tant, després d´aquesta nova onada, seran un total de 248 pobles els que hauran votat sobre la independència.

En aquesta onada, 25 comarques diferents realitzaran la Consulta sobre la Independència en algun o diversos dels seus municipis : Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrotxa, Gironès, Maresme, Noguera, Osona, Pla Urgell, Priorat, Ripollès, Selva, Solsonès, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Després del 28-F, 32 de les 41 comarques del Principat ja hauran celebrat la Consulta sobre la Independència i està previst que després de l´onada del 25-A, gairebé totes les comarques hagin celebrat un referèndum en algun dels seus municipis. Fins el moment, hi ha confirmades les 38 següents: Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrotxa, Gironès, Maresme, Noguera, Osona, Pla Urgell, Priorat, Ripollès, Selva, Solsonès, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental, Alta Ribagorça, Garraf, Garrigues, Pla de l´Estany, Segrià, Tarragonès, Alt Camp, Alt Urgell, Montsià, Segarra, Pallars Sobirà i Pallars Jussà.

divendres, 19 de febrer del 2010

UN ESTAT CATALÀ INDEPENDENT SERIA MEMBRE DIRECTE DE LA UNIÓ EUROPEA.


Un estat català seria membre directe de la Unió Europea

El Cercle d'Estudis Sobiranistes i Horitzó Europa presenten avui al matí, en una jornada sobre les perspectives d'ampliació interna de la UE, l'estudi 'Catalunya independent a la Unió Europea'. El document exposa com es desenvoluparia l'ampliació interna i el procés de successió, segons els tractats de la Unió Europea. En cas que Catalunya avancés cap a un estat propi, 'com a territori europeu que és, no deixaria pas de pertànyer a la UE; és a dir, no hauria de sotmetre's a cap nou procés d'adhesió', segons que explica a VilaWeb Roger Albinyana, director del Cercle d'Estudis Sobiranistes.

L'informe recull els arguments jurídics i polítics 'per assegurar la continuïtat de Catalunya dins la Unió Europea', diu Albinyana. Segons que diu, en els processos d'ampliació de la Unió no hi ha prevista la situació d'un estat que es fragmenti. Per això l'estudi apel·la a les fonts de dret internacional consuetudinari (amb els exemples de Iugoslàvia, l'URSS i Txecoslovàquia, etc.) i conclou que, en aquest cas, s'aplicaria també un principi de successió i no de dissolució. 'Els estats sortints de l'estat espanyol assumirien els tractats de la UE' i esdevindrien automàticament membres de la Unió', segons Albinyana.

'A més, afegeix, a un país de 7,4 milions d'habitants, amb drets i obligacions derivats de la pertinença a la UE, no se li poden negar drets com ara el de la mobilitat de persones i béns ni els serveis'. És a dir, 'malgrat el buit legal',! la Unió 'no negaria pas els drets als ciutadans catalans'.

Enllaç notícia sencera: http://www.vilaweb.cat/noticia/3691867/catala-seria-membre-directe-unio-europea.html

dimarts, 16 de febrer del 2010

LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA A EURONEWS.


La independència de Catalunya, en un reportatge d'Euronews.

'Catalunya és un motor econòmic dins d'Espanya. Molts catalans estan cansats dels impostos que se'n van cap a Madrid. És una regió orgullosa de la seva història i el seu idioma i les crides a la independència cada vegada són més fortes. Catalunya se separarà d'Espanya?' D'aquesta manera presenta el canal televisiu d'abast europeu Euronews un reportatge que analitza, en nou minuts, pros i contres de la independència de Catalunya i parla sobre les consultes independentistes. Al reportatge, hi apareixen punts de vista a favor de la secessió, com el del cantant de Brams, Francesc Ribera 'Titot', que fa de fil conductor, i l'escriptor Alfred Bosch.
Euronews, una cadena de televisió amb difusió a tot Europa, s'ha interessat per la qüestió de la independència de Catalunya en un reportatge de la sèrie Europeans, en què fa sentir les veus de personatges que hi estan a favor i en contra. S'hi entrevista, per exemple, un granger de Rupit, que assenyala que no li sembla bé que el 10% del PIB de Catalunya marxi a regions de l'estat espanyol i considera que el país tindria més bones infrastructures si no fos per l'espoli fiscal. Precisament a Rupit, on Euronews recorda que es farà una consulta popular el 28 de febrer, el reportatge mostra un grafit a peu de carretera on es pot llegir 'Madrid ens roba'.

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, expressa des de Barcelona que separar-se d'Espanya seria 'anar a menys i no a més', i el diputat d'ERC i líder d'Esquerra Independentista, Uriel Beltran, explica que des del Parlament s´hauria de convocar un referèndum si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut que va votar i aprovar el poble de Catalunya.
Al reportatge també s'entrevisten catedràtics i professors d'universitat com Francesc de Carreras, qui recorda que s'hauria de canviar la Constitució espanyola per fer possible la independència de Catalunya. A favor del nacionalisme es mostra Alfred Bosch, autor del llibre '1714'; mentre que el president de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, replica que 'la nació catalana no ha existit mai'. També s'hi fa palesa l'opinió del director dels Joglars, Albert Boadella: 'Hem d'obrir les fronteres, no restringir-les'. Tot plegat, en un reportatge en què els Brams i el seu cantant, Francesc Ribera, fan de fil conductor i hi canten 'Jo sóc d'un país, sóc del món'.

dissabte, 13 de febrer del 2010

CONTINUA LA REPRESSIÓ TURCA AL KURDISTAN.


Turquia condemna a 21 anys l'editor d'un diari kurd per fer 'propaganda radical'

Ankara (ACN).- Un tribunal de Turquia ha condemnat l'editor del 'Azadiya Welat daily', un diari kurd, a 21 anys de presó per publicar el que consideren que és 'propaganda radical kurda'.
No és la primera vegada que el 'Azadiya Welat daily', es condemnat per la justícia turca, ja van els va condemnar quan van publicar fotografies del líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), quan aquest estava empresonat.

El 'Azadiya Welat daily' ha declarat que el diari ja ha reemplaçat fins a sis editors des que es va començar a publicar al 2006, perquè 'havien de fugir' del país o eren empresonats.

dijous, 11 de febrer del 2010

PRODUCTES QUÍMICS I AUGMENT DE CASOS DE CÀNCERS


Dues noticies que ens venen de fora, però força interessants:
a. intervenció de Carlos de Prada (al Senat espanyol), sobre el tema dels trangènics.
b. interessant pel.lícula francesa sobre els productes químics i la nostra alimentació (cal que també s´estreni a Catalunya):

Pasamos el siguiente enlace, en el cual se ve claramente que clase de gente ha habido y hay hay en los gobiernos y ministerior y porqué España es el paraíso europeo de los transgénicos. Recomendamos leer la intervención, magistral, del periodista Carlos de Prada, por la mitad de la sesión, al que hay que agradecer que hace ya once años luchó contra los transgénicos para proteger a nuestro país, a todos nosotros, mientras la mayoría todavía ni sabíamos que existían.

(Cortes Generales. Diario de Sesiones del Senado. Comisión Especial sobre la manipulación genética con fines de producción de alimentos. 4 de octubre de 1999. ).
http://www.senado.es/legis6/publicaciones/html/maestro/index_CS0489.html

*******************************
Para que esta película salga en los cinemas, es necesario que la mayor cantidad de personas mire el anuncio dentro de los 3 proximos días.Va sobre los productos químicos en la agricultura y su relación con el aumento de cáncer en la población
Por favor, pasarlo a vuestros contactos, es el numero de visitas que determinará que
se estrene en las salas de cine.

http://nosenfantsnousaccuseront-lefilm.com/bande-annonce.html Bonjour !

Pour que ce film soit en salle( film qui dénonce les méfaits de la mauvaise alimentation et des pesticides) il faut qu'un maximum de personnes regarde la bande-annonce dans les 3 jours à venir. Faites passer, même si vous ne levisionnez pas complètement; c'est le nombre de visites dans les 3 jours qui fera le poids... Le voir est encore mieux. Faites suivre à tous vos contacts !

diumenge, 7 de febrer del 2010

L´EXÈRCIT ISRAELIÀ VIOLA ELS ACORDS D´OSLO.


*L´exèrcit israelià viola els Acords d´Oslo

En una incursió nocturna a Ramallah arrestar a dues activistes internacionals de solidaritat amb Palestina

Els soldats israelians han irromput avui a les 3 de la matinada en un
apartament de Ramallah, on es trobaven les dues activistes internacionals, de
nacionalitat catalana i australiana, pràctica que viola directament els
acords d´Oslo. El suposat motiu de l’arrest seria el venciment dels visats
d´estança a Israel de les dues activistes.
*
A les tres de la matinada, l'exèrcit israelià ha entrat usant la força en un
apartament de Ramallah, ciutat de Cisjordània cituada dins l´àrea A,
detenint a dues activistes del Moviment de Solidaritat Internacional (ISM).
Totes dues, Ariadna Jove Martí, una periodista catalana i Bridgette
Chappell, una estudiant australiana a la universitat de Beir Zeit, han estat
traslladades a la presó militar d'Ofer, situada dins dels territoris
ocupats, on les han posat en mans de la unitat d'immigració de la policia
israeliana, coneguda com unitat "Oz".

La incursió i la detenció de les dues activistes és una violació directa
dels Acords d'Oslo entre Israel i l'Autoritat Palestina, que prohibeix
clarament qualsevol invasió israeliana a les àrees A de Cisjordània que no
siguin per motius urgents ni directament relacionats amb la seguretat.

Aquest arrest s’ha produït un mes després de la detenció il•legal i
posterior deportació de la ciutadana txeca i activista del mateix grup, Eva
Novakova, en circumstàncies similars. El seu arrest va desencadenar la
controvèrsia sobre els procediments indeguts que la unitat d´immigració “Oz”
està fent dins dels territoris ocupats [1], sense tenir-ne autoritat.

Per obtenir més informació, cal posar-se en contacte amb:
*Neta Golan +972.598.184.169
Adv. Omer Shatz +972.507.547.079
Ryan Olander +972.548.838.369 o +972.224.106.04*

Segons Ryan Olander, activista d´ISM, nord-americà, present en el moment
dels fets, han esat uns deu els soldats que, a la força, han entrat a
l'apartament demanant els passaports de tothom i procedint, posteriorment, a
la detenció de les dues activists, Ariadna i Bridgette, per no tenir els
visats en regla. Els soldats han confiscat també càmeres de video, un
ordinador, banderes i insignies pro-palestines, així com els formularis de
registre de tots els voluntaris que treballen amb el Moviment de Solidaritat
Internacional, ISM.

Arran de la incursió, Olander ha dit que, "Aquest atac forma part d´un pla
més gran per desfer totalment el moviment popular palestí contra l'ocupació.
Aquest és un intent cínic i injust per ocultar la realitat de l'ocupació i
prohibir l'accés de la comunitat internacional a la informació del que està
passant aquí".

Els intents de les autoritats israelianes per deportar els estrangers
involucrats amb el treball de solidaritat amb Palestina són part d'una
recent campanya per posar fi a les manifestacions populars palestines [2].
En els últims deu mesos, la unitat "Oz", unitat d’immigració il.legal ha
detingut i intentat deportar a quatre activistes internacionals.

Eva Novakova, de nacionalitat txeca i ex-coordinadora de mitjans de
comunicació dins d'ISM, va ser arrestada a Ramallah el passat 11 de gener, i
deportada al dia següent, evitant així que la deportació pogués ser
apel•lada. L’advocat de Novakova està preparant un recurs davant el Tribunal
Superior d'Israel per impugnar la legalitat de la seva detenció.

L'activista Ryan Olander, també va ser arrestat il•legalment dues vegades
per la unitat d’immigració “Oz”, tot i que es va poder evitar la seva
expulsió després que un jutge dictaminés que la detenció havia estat
il•legal. Apel•lacions similars a la cort de justicia han pogut anul•lar
també les expulsions d'altres activists de nacionalitats nord-americana i
britànica, en els últims mesos.

Referències:
[1] http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArtStEngPE.jhtml?itemNo=1144105
[2] http://www.nytimes.com/2010/01/29/world/middleeast/29palestine.html

dijous, 4 de febrer del 2010

ASCÓ I ELS VOTS DELS CONSELLS COMARCALS.


Que no ens enganyin.

Enfront la noticia (amb gran difussió, com no podia ser d´altra manera)de que només l´alcalde de Flix i algún regidor de La Fatarella i Corbera d´Ebre, s´havien posicionat en contra de la decissió d´Ascó de presentar candidatura pel Cementiri Nuclear.
Contraposem una altra dada encara més important perquè representa la gran majoria de la població de les comarques tarragonines de l´Ebre.
Gairebé tots els Consells comarcals van votar la moció en contra de la decissió d´Ascó per tenir un Cementiri Nuclear.

Que no ens enganyin més:

LA MAJOR PART DE LA POBLACIÓ DE LES COMARQUES DEL SUD DEL PRINCIPAT NO ESTÀ A FAVOR DEL CEMENTIRI NUCLEAR.