dijous, 29 de desembre del 2011

EL QUE PASSA A MALLORCA ENS AFECTARÀ TOTS/ES.


Bon article d´en Vicent Partal.
Coincidim en què hi ha una estrategia FAES (laboratori ideològic del PP) per homogeneitzar i centralitzar l´Estat espanyol a la seva mida, i nosaltres no hi cabem. Bauzà a Mallorca "aplica ordres" (com bé diu l´article d´en Partal)i també sondeja com està la situació cultural i lingüística catalana.

Bauzá aplica ordres
Si ningú es pensa que això que passa a Mallorca respon a la realitat mallorquina, va llest. Bauzá no té una política pròpia: aplica ordres. No fa sinó aplicar les fórmules elaborades per la FAES, que el PP vol que s’estenguen homogèniament a tot l’estat.

Si hi va haver un moment ‘CEDA’, de convivència dins el PP de dretes més o menys autònomes, ara ja s’ha acabat. Al PP d’avui, rocallós, només hi ha un missatge i un model: recentralitzar i esborrar tot rastre de divergència lingüística i nacional. On es puga, des del govern; on no, des del combat ideològic, la insistència i la influència. Per la FAES, i pel seu partit, tots nosaltres som una unitat d’actuació. Tant és Palma, com la Palma de Gandia o la Palma de Cervelló.

En clara reciprocitat, doncs, els mallorquins que avui i demà eixiran al carrer a defensar la llengua ens defensen a tots. Faríem, per tant, el ridícul si no entenguéssem que tots som uns, just quan el PP ens tracta com si tots fóssem uns.

director@vilaweb.cat

divendres, 16 de desembre del 2011

NO ES PODEN TRASLLADAR ELS PROBLEMES COMPTABLES DE LA GENERALITAT ALS TREBALLADORS /ES. "TANCAMENT DE CAIXES".


El diputat de SI, Uriel Bertran, ha anunciat que s’ha registrat una declaració institucional que s’hauria d’aprovar a la propera Junta de Portaveus per al “tancament de caixes” i per a destinar els diners a pagar els treballadors i empreses

El diputat i secretari general de SI, ha valorat aquest matí l’anunci del Conseller d’Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, d’ajornar el 20% de la paga extra de Nadal als treballadors públics i que es dilataran alguns pagaments a proveïdors. Uriel Bertran, ha anunciat que “si Espanya no paga a Catalunya, que Catalunya no pagui a Espanya”. Aquest fet comportaria un tancament de caixes i que la Generalitat no ingressés en els comptes de l’estat ni les Cotitzacions Socials dels treballadors ni l’IRPF, pel valor dels 759 milions d’euros que es deuen a Catalunya i s’ingressin a l’Agència Tributària de Catalunya. En aquest mateix sentit, el diputat ha anunciat que SI ha registrat una declaració institucional que s’hauria d’aprovar a la propera Junta de Portaveus per exigir l “tancament de caixes” i per a destinar els diners per a pagar els treballadors.

Bertran, ha constatat que no es poden traslladar els problemes del govern català als treballadors i als ciutadans de Catalunya quan “el problema de fons és l’espoli fiscal de 22.000 milions d’euros que van a Espanya i no tornen”. I ha afegit, que quan una empresa ja no pot pagar ni a treballadors ni a proveïdors la situació és molt greu, per això, ha demanat al Conseller un compromís “patriòtic amb el país” i “passar a l’acció, prendre decisions, adoptar compromisos i ser valent, per a plantar cara a l’Estat espanyol que continua robant-nos”.

dimecres, 14 de desembre del 2011

S.I. NO ASSISTIRÀ A LA FUNDACIÓ PRÍNCEP DE GIRONA.


SI no assistirà a la presentació de la Fundació Príncep de Girona per no legitimar la monarquia espanyola "corrupta".
Uriel Bertran: “Espanya ens roba i la monarquia espanyola també, cap independentista pot legitimar la monarquia espanyola assistint als seus actes o reunions”
Havent rebut una invitació de la Fundació Príncep de Girona per assistir a l’acte de presentació d’aquesta fundació el dimecres 14 de desembre al MNAC, amb Presència dels Prínceps espanyols, el diputat i secretari general de SI, Uriel Bertran, ha fet públic aquest matí que Solidaritat no assistirà a aquesta presentació ni tampoc a cap acte amb representants de la reialesa espanyola. Bertran ha emfatitzat que “des de l’independentisme no legitimem la monarquia espanyola” i “no anirem a un acte d’una fundació que el busca és rentar-li la cara a la monarquia espanyola a Catalunya”. A més, ha recordat que aquesta monarquia ha estat esquitxada per casos de corrupció fet que palesa que “Espanya ens roba i la monarquia espanyola també”.
Solidaritat ha reclamat a les institucions catalanes que no atorguin a la Fundació Príncep de Girona cap subvenció pública i les insta no formar part dels òrgans d’aquesta Fundació i tampoc de cap altra.
L’executiva de SI ha acordat per unanimitat els següents punts:
1. Que cap representant de l’organització ni membre electe assistirà a aquest acte.
2. Solidaritat no assistirà a cap acte amb presència de representants de la reialesa espanyola, la qual no reconeixem, ni tampoc a cap esdeveniment de la Fundació Príncep de Girona.
3. Solidaritat reclama a les institucions catalanes que no atorguin a la Fundació Príncep de Girona cap subvenció pública i les insta a no formar part dels òrgans d’aquesta Fundació, precaució elemental que llur dignitat exigeix tenint en compte que un membre destacat de la família reial està sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció per presumpta apropiació indeguda de diners públics i altres presumptes delictes.
4. L’Executiva encomana al Grup parlamentari que ho vehiculi mitjançant iniciatives al Parlament de Catalunya

dijous, 1 de desembre del 2011

ESPANYA ENS ROBA.


Aquesta és la descripció que a partir d´ara no es pot dir al Parlament de Catalunya. Sembla mentida, amb les bajanades que hem arribat a sentir i és aquesta descripció la que no es pot dir.
Us pengem el comentari del Director de Vilaweb. Nosaltres també coincidim plenament en que si algú hauria d´estar ofès, som nosaltres que som les víctimes del robatori.
Els diputats dels Ciudadanos se la saben molt llarga i saben que a la Presidenta del Parlament la poden pressionar com vulguin.
I al final del debat no es plantejarà el fons del problema: s´acabarà o no el robatori ?


Pura descripció, senyora presidenta
'Espanya ens roba'. Es veu que això no es pot dir al Parlament de Catalunya. Vaja! Segons la molt honorable presidenta, no es pot dir perquè és ofensiu. Sorprenent. De primer, perquè dir que 'Espanya ens roba' no és una opinió, sinó un fet, i els fets no poden ser mai ofensius. I després perquè, si per cas, els ofesos hauríem de ser nosaltres, pel robatori. O no?

La seqüència és rocambolesca. Un diputat de Ciutadans, que no és conegut precisament perquè siga polit i discret a l'hora d'adjectivar, s'ha queixat que els diputats de Solidaritat fessen servir aquesta expressió --expressió que he sentit dir a diputats de gairebé tot l'arc parlamentari, siga dit de passada. I la presidenta ha decidit de prohibir-ne l'ús. Al parlament no es pot dir que Espanya ens roba. Cosa que no impedirà pas que continue robant-nos, és clar.

Ara, per ser coherent la presidenta hauria d'ordenar als joves del seu propi partit, de la seua coalició, que retirassen els vídeos electorals en què afirmen exactament, paraula per paraula, que 'Espanya ens roba'. I hauria de fer callar tot el seu partit perquè, si no ho he entès malament, tampoc no es pot dir que hi haja 'espoliació fiscal'; i no es pot dir perquè considera que aquest tecnicisme també és, de fet, un insult. Insult, si ho fóra, que ha arribat a proferir, em sembla, fins i tot el president de la Generalitat, Artur Mas...

Sorprenent, doncs, la decisió de la presidenta, a qui el càrrec potser va una miqueta gran.
director@vilaweb.cat