dissabte, 29 d’agost del 2015

LA CORRUPCIÓ I LA GUERRA BRUTA DEL GOVERN ESPANYOL.

No vam néixer ahir per a saber que la guerra bruta del govern espanyol contra les candidatures catalanes va començar fa temps. Però tampoc som tan innocents per a creure que CDC té coses a amagar (el govern continuat crea inèrcies perilloses). Els mitjans espanyols parlen avui de "mordidas" i han esperat fins ara a "investigar-ho"? I a UDC encara no li toca?
Creiem que de les paraules dites o escrites ahir i avui coincidim més amb les de David Fernandez, que reprodueix Nació Digital:

    "La corrupció no hauria de tapar la guerra bruta de l'Estat", així de contundent s'ha mostrat el fins ara diputat de la CUP David Fernàndez. Ho ha dit aquest divendres davant les portes de la fundació CatDem durant l'escorcoll de la Guàrdia Civil.

D'altra banda, també ha criticat que "hi ha intenció de violentar el cicle electoral". En aquest sentit, ha denunciat "l'ús electoralista" de la corrupció "davant els comicis més importants del moment". Tot i això, Fernàndez ha remarcat que no es pot negar que "hi ha indicis "de "finançament irregular per part de CDC". Una cosa "no pot tapar l'altra", ha sentenciat. 

L'operació s'ha iniciat a les deu del matí per un presumpte delicte contra l'administració pública en el marc de l'operació Petrum II, ordenada pel jutge d'instrucció número 1 del Vendrell, Joan Bosch Mitjavila, i la Fiscalia Anticorrupció. El cas és una derivada de l'operació Petrum sobre corrupció municipal per la qual estan imputats tres membres de la família Sumarroca i que va suposar la detenció de l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué. En ambdós casos s'investiguen les presumptes comissions que presumptament va pagar la constructora Teyco per l'adjudicació d'obra pública.

dimecres, 5 d’agost del 2015

SUPORT A LES ELECCIONS DEL 27-S EN CLAU INDEPENDENTISTA.

Fa temps que ha començat la precampanya, però ahir va començar la precampanya oficial. Fins i tot el PP diu que s' ha d' anar a votar i això que deien que només eren unes eleccions autonòmiques més.
Vam estar a l' acte de la Pça. St. Jaume, cal sortir, argumentar, explicar a tots i totes els indecisos i indecises. Cal majories àmplies per la independència.
Us afegim la nota informativa de Nació Digital:

   La plaça Sant Jaume de Barcelona ha acollit aquest dimarts a la tarda l'acte convocat per "Ara és l'hora" per donar suport a les eleccions del 27-S i remarcar-ne "el caràcter excepcional". Una convocatòria que ha aconseguit omplir la plaça de gom a gom, aplegant prop de 3.000 persones. 

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha remarcat que la trobada és un acte de celebració per la convocatòria del 27-S, unes eleccions "demanades des de la prohibició del 9-N" i a les quals els "ciutadans donaran caràcter plebiscitari". 

Així mateix, Sànchez també ha relacionat els comicis amb la pròxima Diada de l'Onze de Setembre que serà "una de les més transcendentals de la història"- de moment, ja s'han inscrit més de 110.000 persones a l'acte de la Meridiana-. El president de l'ANC ha tancat el seu discurs amb un crit d'"independència" que ha anat acompanyat dels aplaudiments de la plaça. 

En la mateixa línia, l'actor i director de teatre Joan Lluís Bozzo s'ha mostrat molt satisfet per la convocatòria de les eleccions que està convençut que "donaran pas a un nou país". "Fa segles que esperem que Catalunya sigui un estat, tinc ganes de ser un ciutadà normal d'un país normal. Ara ens toca guanyar" ha sentenciat. 

També ha intervingut el vicepresident d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha apuntat tres objectius:"Que les eleccions siguin un referèndum, que l'Onze de Setembre s'ompli la Meridiana i que el 27-S guanyem la independència, que no és la dèria de ningú en concret sinó la voluntat de tot un poble". Així mateix, ha fet una crida sumar-se a la que ha catalogat com la "revolució dels somriures". 

Dos voluntaris d'"Ara és l'hora" han estat els encarregats de posar punt i final a l'acte llegint un manifest en què han destacat: "Fa més de 300 anys que reivindiquem la llibertat i ara podem assolir-la, volem un país nou i millor, que defensi les prioritats i necessitats dels que vivim a Catalunya". 

Joan Lluís Bozzo, en un moment del seu discurs. Foto: Marina Bou