dissabte, 30 de desembre del 2017

COMENTARI ELECCIONS I "LES COSES PEL SEU NOM".

Després de les eleccions del 21-D, i de l' alegria efímera dels Ciudadanos, han quedat més clares encara unes quantes coses, que des de Catalunya, Nació volem remarcar
:
1- la majoria de catalans i catalanes han donat suport a un Govern sobiranista o independentista, com es vulgui definir i això és una obvietat que ha vist tota Europa, fins i tot alguns analistes de l' estat espanyol.

2- la majoria de catalans i catalanes han votat en contra de l' aplicació de l' article 155 i els partits que donaven suport a aquest article, han quedat en minoria.

3- S' haurà de formar Govern, i les majories corresponen als tres partits independentistes, per tant s' haurà de fer el que millor enllaci amb la voluntat de la majoria de la població catalana. Dir el contrari no són "postveritats", són mentides directament.

4- Aquesta majoria independentista és total ment legítima i legal, podem trobar una gran quantitat d' exemples al món, a Europa i al mateix estat espanyol amb moltes "Comunidades Autónomas" governades per partits amb coalició que no arriben al 50 % de vots, i ningú ha criticat, ni ha dit que era ilegítim. No val a criticar les coses només en el cas de Catalunya, com fan els partits unionistes, aquesta actitut és senzillament de tramposos. 

5- Quan la majoria de la població d' un territori dóna suport al seu govern, el més habitual és que s' accepti la realitat i es comencin negociacions, al mateix temps que s' acabi amb la presó i l' exili d' aquest govern votat. Això encara no ha passat. 

Aquests dies han circulat molts correus i missatges a les xarxes per situar les coses al seu lloc, en destaquem un que us el pengem:

 *LES COSES PEL SEU NOM”

Les persones són innocents fins que en un judici amb garanties es dictamini el contrari. Es diu:  

*Presumció d’innocència.*

Quan una persona pacífica i sense cap indici de fuga és empresonada preventivament sense judici per motius polítics es diu: 

*Pres polític.*

 Quan una persona ha d’emigrar forçadament per no ser empresonat sense judici per motius polítics es diu: 

*Exili.*

 Quan la policia carrega amb violència desproporcionada contra manifestants desarmats i pacífics, es diu: 

*Violència policial.*

Quan un president de Govern cobra sobres en negre es diu: 

*Corrupció d’Estat.*

Quan un ministre conspira impunement amb la Fiscalia per «afinar» políticament les seves accions, o per destrossar un sistema sanitari es diu: 

*Prevaricació.*

 Quan un detingut, sense actitud violenta ni evasiva, rep els insults, les mofes i les humiliacions de la policia que el deté, i és emmanillat d’esquenes innecessàriament en el seu trasllat a presó es diu: 

*Abús policial.*

Quan en un cas de corrupció política es destrueixen impunement proves (discs durs, per exemple) sense cap conseqüència judicial, o el poder judicial no actua d’ofici quan hi han indicis clars de corrupció d’Estat es diu: 

*Corrupció judicial.*

 Quan les institucions de l’Estat prohibeixen a una televisió pública a dir les coses pel seu nom per motiu polítics i/o electorals es diu: 

*Censura.*

 Quan en un Estat... no hi ha *presumpció d'innocència,* hi han *presos politics,* hi ha gent a *l'exili,* hi ha *violència policial,* hi ha *corrupció d’estat,* hi ha *prevaricació,* hi ha *abús policial,* hi ha *corrupció judicial* i hi ha *censura* es diu:  

*Tirania o Dictadura*